ÀLBUM DE FOTOS DELS GOSSETS DEL REFUGI EN ADOPCIÓ:

Vols adoptar un gos? Mira aquest àlbum amb les fotos dels gossos que hi ha al refugi esperant trobar una llar:

12 feb 2010

BALANÇ SOBRE ACOLLIDA I ADOPCIONS 2009

ARTICLE PUBLICAT A LA REVISTA "FEMOSA" SOBRE LA PROTECTORA:

Cada any és un nou repte que ens enfronta amb noves dificultats que intentem de solucionar cada cop amb més recursos. La pràctica i l’experiència d’encerts i errors anteriors ens hi ajuden.

A part de la intendència diària del manteniment de la protectora sense gaires entrebancs (neteja, alimentació, despeses sanitàries...) hi ha altres aspectes que convé valorar: adequar els espais perquè els animals estiguin més còmodes i nosaltres puguem fer millor la feina. Aquest any hem treballat en les sortides exteriors:

-S’han fet dos patis més petits adossats al principal per ubicar petits grups d’animals o bé animals amb característiques especials (femelles amb zel, mascle esterilitzat que s’està recuperant...)

-S’ha encimentat el passadís exterior i s’ha posat un desaigüe que va directe a la claveguera.

El pati gran convé conservar-lo perquè és ideal perquè puguin córrer i fer exercici.

La propera actuació hauria de ser encimentar un dels patis petits, per poder disposar d’un espai més higiènic i pràctic de netejar.

La part interior ens va bé per posar gossets especials:

-els que acaben d’arribar i convé aïllar-los un mínim de 10 dies per veure si incuben alguna malaltia que poden enganxar als altres (parbovirosi, moquillo...)

-cadells de pocs mesos

-animals acabats d’operar...

Aquest any no hem tingut gaires retorns d’animals adoptats ja que abans de donar-los sempre intentem de buscar el més adequat per a cada situació. Cal observar l’edat i característiques dels amos o de la família adoptiva, l’espai on ha d’anar i què s’espera de l’animal ( si el volen per companyia, que vigili, companyia per un altre gosset...). Sobretot es té molt en compte que no hi hagi embarassos. Des d’aquest punt de vista si és un mascle es dóna esterilitzat, sobretot si ha de conviure amb una femella. També cal veure el caràcter de l’animal si és nerviós, calmat, juganer ...per tal que sigui compatible amb les característiques dels adoptants.

Hem conegut gent interessant que encara que sigui esporàdicament ens donen un cop de mà o ens porten materials (mantes, tovalloles, collars i corretges...). També hi ha una persona que ens ha muntat un blog que intenta de mantenir al dia amb informació i fotos dels nostres gossets. Us animem que el visiteu.

Activitats:

Entre les activitats que l’Alternativa ha organitzat aquest any hi ha:

- El suport logístic i personal al veterinari de l’Associació – Jaume Armengol- perquè pugui vacunar els gossets de la població, d’aquesta manera també fem un servei al poble

- La jornada de portes obertes de la protectora als escolars de l’escola local “Els Til.lers” que aquest any també ens han fet un dibuixos ben bonics per dissenyar el calendari de la recollida selectiva. Alguns vénen els dissabtes i diumenges i treuen els gossets a passejar.

- Una xerrada amb els veterinaris de la clínica l’Arca de Lleida sobre educació i socialització canina.

- Hem editat el díptic informatiu sobre tinença responsable d’animals.

- Hem publicat articles sobre vivències i temes variats sobre els animals domèstics a la revista local de “La Femosa”.

Comparativament , aquest any, no és que no n’hagin abandonat o perdut tants és ara quan ens arriba una gossa se li fa una ecografia i -si es confirma un embaràs- la fem avortar. L’any anterior això no ho controlàvem tan bé.

Ens resta donar les gràcies a totes les persones (del poble i de fora) i organismes que col.laboren amb nosaltres i que entre tots fem possible aquesta realitat d’acollir els animals abandonats o perduts, de fer-ne difusió i conscienciar la ciutadania: Anna, Angelina, Rosa, Marta, Laura, Anna, Patrícia, Laia...els nens de l’escola Els Til.lers, el claustre de professors i professores, el veterinari Jaume Armengol, la clínica veterinària “L’Arca”, L’agrupació cultural de “La Femosa”, la panificadora d’Artesa de Lleida, la Comassala, l’Ajuntament d’Artesa de Lleida i la població en general i tots els membres i socis de l’Associació.

Si voleu estar informats sobre les entrades i sortides de gossets, visiteu el nostre blog. Si voleu fer-nos algun suggeriment escriviu-nos un mail. Si voleu col.laborar o fer-vos soci o sòcia, escriviu o truqueu.


http://www.protectoraartesadelleida.blogspot.com

També tenim un correu electrònic per si ens voleu escriure i fer-nos suggeriments:

protectoraartesadelleida@gmail.com

T. 630 055 645 (Laia), 620 90 67 96 (Angelina), 618 24 46 89 (Anna)



“Es pot saber la moral de les persones i dels pobles segons el tracte que donen als animals” F. Nietzche


Alternativa ecologista d’Artesa de Lleida

No hay comentarios: