ÀLBUM DE FOTOS DELS GOSSETS DEL REFUGI EN ADOPCIÓ:

Vols adoptar un gos? Mira aquest àlbum amb les fotos dels gossos que hi ha al refugi esperant trobar una llar:

13 dic 2010

RECUPERACIÓ D'UNA VIDA

GOS MALTRACTAT

GOS RECUPERAT
Aquestes dues fotografies són el abans d’un animal maltractat i el després d’un gos quan és adoptat. És normal quedar-se perplex al veure els canvis que sofreix un animal, sobretot quan és palpable el sofriment que ha experimentat al arribar a estar en les condicions que veiem en la primera fotografia: les imatges no enganyen però sí diuen molt. Quan un animal sofreix tant física com psicològicament i comença a ser cuidat com es mereix esdevé el canvi. El procés per aquests afortunats comença en passar de males a bones mans. Quan un animal es troba en mal estat el primer pas és dur-lo a un veterinari per fer-li les proves necessàries i diagnosticar què li passa i què cal fer al respecte. Un cop ha estat revisat, vacunat, desparasitat i xipat, caldrà esperar a que recuperi forces per ser esterilitzat.
Cal recordar que tant si l’animal se’l queda un particular com si està en un refugi té uns drets i obligacions recollits en la llei de protecció animal. En aquesta recuperació és fonamental que tingui una correcta alimentació que li supleixi les visibles carències sempre aconsellada per un bon equip veterinari. Tanmateix, és fonamental que per l’òptima rehabilitació de l’animal la persona encarregada li brindi amor, paciència, constància i si fa falta, demani l’ajuda a professionals del tema com educadors canins en positiu o etòlegs. A tall d’exemple, un animal que ha viscut sempre confinat en un espai reduït sense haver estat socialitzat caldrà sens dubte l’ajuda d’un professional ja que el trauma del animal serà important (no sabrà què és passejar, la gent, la ciutat, els sorolls...). Així, la por que els animals maltractats tenen es converteix en alegria després de molt esforç. És obvi que el canvi no tan sols repercuteix en el seu caràcter, també ho fa en el seu aspecte físic i tots els que ens dediquem a la recuperació d’animals ho sabem perfectament. Els seus ulls apagats pel dolor ara brillen d’esperança, allò que abans era un cabell ple de misèria i rugós ara és suau com la seda i amb nous colors que abans, per la falta de pelatge no tenia. Pot semblar estrany però és així! És similar al que passa amb les persones quan viuen una etapa de preocupacions ja que inevitablement repercuteix en el nostre físic (ens aprimem, estem apàtics, ens cau el cabell...). Doncs ells igual, quan s’alimenten bé, són estimats, passegen i són tractats amb dignitat passen de ser aquell gos mig sarnós que ningú vol adoptar a ser tot un gentleman.
Així que ja ho saps, que no t’espanti trobar-te un animal en mal estat com el de la fotografia (esquelètic, amb sarna, llagues per falta de moviment...) l’amor i la paciència tot un venç.
Per això, cal dir no al maltractament animal, cal fer complir la llei que cada cop serà més dura pel que fa a les denúncies d’animals de companyia.

No hay comentarios: