ÀLBUM DE FOTOS DELS GOSSETS DEL REFUGI EN ADOPCIÓ:

Vols adoptar un gos? Mira aquest àlbum amb les fotos dels gossos que hi ha al refugi esperant trobar una llar:

26 feb. 2012

CADELLSJA ESTAN TOTS ADOPTATS!!
Aquests cadells busquen casa, són quatre femelles, tenen dos mesos i seran de tamany mitjà (uns 20 kg). Si vols adoptar-los truca al 617720411 o envia un correu a protectoraartesadelleida@gmail.com
S'ENTREGARAN vacunats, desparasitats, amb contracte d'adopció, obligació d'implantar microxip i esterilització quan tinguin l'edat i una placa identificativa.
Busquem famílies responsables per aquestes precioses princeses, no són joguines d'utilitzar i tirar, són èssers vius que s'hauran de cuidar per tota la vida.

Coses a considerar

El fet que estiguis pensant a adoptar un animal d'un refugi significa que ets una persona responsable i humanitària. Però abans de prendre la decisió de portar un amic pelut a la teva vida, pren-te un moment per a pensar en aquests punts:

Perquè vols una mascota? És increïble quantes persones no es pregunten això tan simple abans d'acollir una mascota. Adoptar una mascota simplement perquè és el que la gent "fa" o perquè els nens han estat plorant per un cadell generalment acaba en un gran error. No t'oblidis que algunes mascotes poden estar amb tu 10, 15 o fins i tot 20 anys.

Tens temps per a una mascota? Gossos, gats i altres animals de companyia no poden ser ignorats simplement perquè estiguis cansat o ocupat. Necessiten menjar, aigua, exercici, afecte i companyia cada dia de cada any. Molts animals en els refugis estan allí perquè els seus amos no van pensar realment quant temps duia cuidar d'ells.

Pots permetre't econòmicament una mascota? Els costos de mantenir una mascota poden ser bastant elevats. Llicències, classes d'entrenament, esterilització i castració, cures veterinàries, raspallats, joguines, menjar, sorra de gats, i altres despeses són coses que sumen ràpidament.

Estàs preparat per a ocupar-te dels problemes que pot ocasionar una mascota? Puçes, mobles esgarrapats, accidents d'animals que no estan educats per a estar en una casa i emergències mèdiques inesperades són lamentables però són aspectes comuns a la tinença d'una mascota.

Pots tenir una mascota en el lloc on vius? Moltes comunitats de veïns no permeten mascotes, i la majoria d'ells tenen restriccions. Assegura't de quins són abans de portar un company pelut a casa.

És per a tu un bon moment per a adoptar una mascota? Si tens nens de menys de sis anys, per exemple, hauries de considerar l'esperar alguns anys abans d'adoptar un company. La tinença de mascotes requereix nens que siguin suficientment madurs per a ser responsables. Si ets estudiant, o viatges assíduament com part del teu treball és assenyat esperar a estabilitzar-te.

Són els teus hàbits de vida adequats per a l'animal que tens en ment? La grandària de la mascota no és l'única variable en la qual has de pensar aquí. Per exemple, alguns gossos petits com els Terriers són molt actius. Necessiten molt exercici per a poder calmar-se, i generalment borden amb qualsevol soroll. D'altra banda, alguns gossos grans són molt tranquils i estan feliços i contents amb només dormir en el sofà tot el dia. Abans d'adoptar una mascota, fes una mica d'investigació. D'aquesta manera, t'assegures d'elegir l'animal que encaixarà amb el teu estil de vida.

Saps qui cuidarà de la teva mascota quan estiguis de viatge o de vacances? Necessitaràs tenir amics o veïns de confiança o diners per a pagar un hostal per a mascotes.

Podràs ser un amo responsable? Tenir la teva mascota esterilitzada o castrada, obeir les lleis comunitàries o les llicències, mantenir posades les xapes d'identificació en l'animal són totes coses que formen part de ser un amo responsable. Per descomptat, donar a la teva mascota amor, companyia, exercici, una dieta sana i cura veterinària regular també són essencials.

Finalment, estàs preparat per a mantenir i cuidar a una mascota durant tota la seva vida? Quan adoptes una mascota, estàs comprometent-te a cuidar-lo per la resta de la seva vida.

Acollir un animal per a tota la vida
Si, és cert, aquesta és una llarga llista de preguntes. Però si fas una vista ràpida a un refugi entendràs perquè el contestar aquestes preguntes abans d'adoptar una mascota és tan important.

Molts dels animals abandonats dels refugis són cadells de gossos i gats, víctimes de persones irresponsables que van permetre que les seves mascotes criessin. Però hi ha una quantitat bastant igualada de gossos i gats en els refugis que tenen més d'un any que van ser acollits per persones que no van pensar les responsabilitats que implica ser amos d'un animal abans de dur-lo a casa.

Per favor, no cometis el mateix error. Pensa abans d'adoptar. Compartir la teva vida amb un company animal pot portar compensacions increïbles, però només si estàs disposat dedicar-li el necessari temps, diners, responsabilitat i amor per la resta de la seva vida.

No hay comentarios: