ÀLBUM DE FOTOS DELS GOSSETS DEL REFUGI EN ADOPCIÓ:

Vols adoptar un gos? Mira aquest àlbum amb les fotos dels gossos que hi ha al refugi esperant trobar una llar:

5 mar. 2017

Identifica'l amb el xip no amb un picarol!


Volem identificar els nostres gats com a gats casolans. El més habitual és posar-los un collar, potser volem afegir-hi una placa identificativa i, a més a més, un picarol, no és correcte!
Identificar el nostre gat amb xip és el més correcte i imprescindible tot i prendre aquestes mesures! 
Quant al collar, si pensem en el benestar del nostre gat el més adient és no posar-li: pot resultar molt perillós si queda enganxat. Si encara voleu posar-li cal deixar-lo prou ample per què se’n pugui desfer si quedés enganxat. Una altra opció es posar un collar una mica folgat i elastic, tipus goma ampla de dos o tres centimetres q podem confeccionar nosaltres mateix. En aquest cas, en  comptes de placa es pot escriure el num de telefon al collar i si el perd el podem reposar facilment. Ara be si es un gat casolà el millor es q no rondi fora de casa ja q hi ha massa perills: atropellats per un cotxe, baralles amb altres gats, si es manso potser que algu se'l quedi. Així doncs el millor es que no pugui escapar-se. Si aixo passa el xip i el telefon escrit al collar/goma ajudaran a recuperar-lo.
Arribem a la qüestió del picarol. Si tenim en compte la oïda tan sensible dels gats i com de prop es troben els picarols és evident el per què no són gens recomanables. Per el nostre gat són una font de soroll constant i molest que, amb el temps a la seva exposició, pot causar-li pèrdua d’agudesa auditiva.
Un altre motiu és que el soroll pot afectar al seu estat d’ànim. Els gats es caracteritzen per la seva agilitat, sigil, calma, etc. El soroll constant pot causar estats de nervis i estrés al nostre felí.

Tot sumat fa que el gat es trobi molt incòmode i que pugui arribar a lesionar-se per treure-se’l.
Et recomanem que per la salut del teu gat no li posis un picarol, identifica'l amb el xip i esterilitza'l.

No hay comentarios: